25 Ekim 2008

Ucuz kaçış noktası

Bayılırım moda dergilerine;all dergisi,süper hiç kaçırmam.Neme lazımsa, bilmiyorum.
Ö.Ö.-ömerden önce demek oluyor-zayıf ve uzundum.(Şimdi kısaldınmı diyeceksiniz ,hayır kısalmadım ama üst bedenime bağlı olarak kısa görünüyorum .)
O zamanlar ne giysem yakışırdı ve ben de tabii bakardım dergilere ne moda ,ne giymek lazım.Nerde ne kaça vs vs.
Ö.S. artık eskisi gibi değilim, zayıflayacağım-2,3 kilo fazlam var birara vermiştim ,geri aldım .Söyleyince az bir şey gibi duruyor ama hepsi aynı bölgede- düşüncesiyle neredeyse mecbur kalmadıkça hiç bir şey almıyorum.
Neyse sadede gelelim,geçende dergiyi okurken meşhur mankenlerimizden birinin ,küçük röportajı esnasında sarfettiği bir cümle dikkatimi çekti.Ucuz kaçış noktam zara.
Yani indirim zamanı neredeyse indirim yapmayıp ,indirim diye bize yutturan zara.
Geçtiğimiz yıl ,yeni doğum yapmışım -işte 3-4 ay olmuş-orada bir kaban beğendim ama fiyatı acayipp bir rakam.Yok dedim benim bunu almam lazım.Ama fiyatı da acayip bir fiyat,en iyisi indirimi beklemek dedim ve herkeslere haber saldım.İndirim zamanı beni haberdar edin diye.
Neyse beklenen gün geldi.Ertesi gün indirim başlıyormuş.Hemen akşamdan annemi ayarladım ,sabah erkenden gelecek ve ömere bakacak.Ben de kabanı almaya gidicem.Ama hava da felaket , kar yağıyor.
Sabah canım annem beni kırmadı karda kışta bize geldi.Bende ömerin sağılmış sütünü bıraktım ve koşa koşa zaraya gittim.İçeri girdim,kabanı elime aldım ki ne göreyim kaban sadece %10 indirime girmiş.
Bu benim harcadığım yol masrafına bile değmez.Şimdi sabahın köründe evden çıktığımamı yanayım,annemi bize çağırdığımamı,yoksa 1,5-2 ay bu kabanı beklediğimemi bilemedim.
Neyse kabanı aldım ,ama anladım ki zarada indirim mindirim yok.Önce indirim yazıp 3-5 kuruş indiriyor,artık fazla rağbet görmeyen şeyler kalıncada gerçekten indirim yapıyor.

Bu kaban yüzünden başıma gelenler de bu kadarla kalmadı.Çok sevgili kocişim,ona yeni aldığımız eskitme tarzındaki kabanını, kayınvalidemin bu çok kirli bunu bir yıkasanıza beyanatları üzerine makinaya atmış-ben o esnada evde yoktum-,bakmış makina boş gibi duruyor ve benim büyük sıkıntılarla aldığım kapının arkasında asılı zara kabanımıda atmış.
Sonuç 40 derece de eskitme yeşil bir kabanla yıkanan ,gri kabanım olmuş alacalı bir kaban.
Benim tabii bunu görünce yaşadıklarımı tahmin edebilirsiniz.
Önce -eşimin yenisini alırız demesine rağmen-kontrolsüz şekilde dökülen gözyaşlarım,peşinden eşime bir ömür boyu çamaşır makinasında çamaşır yıkamayı yasaklamam.Ve gergin bir kaç gün.
Sonradan kaybedecek birşeyim yok diye , kabanı düşük programda tek başına yıkadım,allahtan tüm yeşili üstünden attı ve normale döndü.
Anladım ki alınacak satılacak her şey bittikten sonra zara indirim yapıyor.
Nerden nerelere geldim :)
Not:Eşim tüm yasaklarıma rağmen hala çamaşır makinasını kullanır :)

4 yorum:

Adsız dedi ki...

ben genelde indirim var diye gidince yine de en kazik urunu almayi basaririm :) onun icin ilgilenmiyorum indirimlerle :p

Adsız dedi ki...

firdevs,ben severim indirimleri ve de her zaman iyi ürünleri ucuza alırım.Alışveriş konusundaki becerime güvenirim ama zara indirim tamamen hikaye...

Adsız dedi ki...

kötü olmuş kabanın başına gelenler..neyseki düzelmiş sonunda

Adsız dedi ki...

çocukla çocuk valla döktüğüm gözyaşları sel olur.O kadar sıkıntıyla aldım ki aramızda manevi bağ oluştu kabanla :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...