22 Kasım 2008

Uyku töreni

Nazar değdi,kesin nazar...
Emzirerek veya hadi oğlum gidip uyuyalım diyerek sadece yanına uzanıp bekleyerek 10 dakikada uyuttuğum oğlum,şimdilerde uyumamak için herşeyi yapıyor.
Tabiii heryerde anlatırsam böyle olur ,başkaları nazar etmese bile , anlatırken kendim bile nazar etmiş olabilirim.En çok annenin nazarı değermiş yaaaa.
Az önce vukuu bulan uyuma maceramızı anlatayım.Önce ömer emzirilir ve odasında bulunan yer yatağına-ki bu yatak iki kişilik kocaman bir yatak- uyur bir vaziyette ömer götürülür.Küçük beyimiz daha yatağa koymadan uyanır.
Yine de bir ümit birlikte yatağa yatılır,ömer yüzüstü yatar,sağa döner ,sola döner .Gözleri kapalı bir şekilde, bacağını üstüme atar.Beğenmez ,yastığın üstüne kafasını koyar ,olmadı yastığın üstüne yatar.Yastıktan iner,tekrar yüzüstü yatar.Bir tur döner.Ben hala uyuyormuş havası vermek için gözlerim yarı kapalı, ömer bu kadar hareketten tamamen ayılmak üzre,elini ağzıma sokar.Baktı yüzüstüyüm kalkar ve sırtıma yatar .Yok gene olmadı en son sırtıma oturur ve bu uyuma töreni şahsım tarafından sonlandırılır. Tabii saç baş yolmadan odadan çıkılır ve
ibrahim ben bunu uyutamadım ,git birazda sen uğraş lütfen,
diye uyku töreni kocaya devredilir.
Ama ömer ısrarlıdır ve anneye yapışık yaşamaktadır ve anneyi istemektedir.Hemen annenin peşinden ANNN-NEEE diye ağlayaraktan , gelinir.
Şuandada küçük adam gece 11.25 olmasına rağmen ortalıkta vızıır vızır dolanıp,eline aldığı temiz bebek bezini gezdirmektedir.
Anne ise bloğuna yazıp ,sakinleşmeye çalışmaktadır.Babayı ise hiç sormayın , oda ömerin uyku törenine yer yatağında tek başına devam etmektedir .Horlama sesi oraya gelmiyormu :)


11 yorum:

Adsız dedi ki...

bu çocuklar kesin her zaman huy değiştirme özelliğine sahipler...tamam,artık bu böyle gider diyorsun,hop,bi bakıyorsun değişmiş,insan nasıl davranacağını kestiremiyor...inşallah bu gel gitler sık olmaz...

Adsız dedi ki...

bazen birgünü bir günlerine tutmuyor bu kuşların:) biz ezelden uyku problemlemli olduğumuz için alıştık diycem arrtık:) inşallah en kısa zamanda eski düzenine kavuşursunuz:)

Adsız dedi ki...

Aysarayı ve güldem kesinlikle haklısınız,bir günleri birgünlerine uymuyor.Benim oğlum yastığa kafasını koyduğu uyurdu,geçen haftaya kadar....

Adsız dedi ki...

eee her yer de anlatırsak olacağı bu bizde resmen canlı yayın yapıyoruz :))

inş. eski uyku moduna tekrar döner oğluş

öpüyoruz

Adsız dedi ki...

esin oluyor arada bir böyle şeyler bizde de, ara ara onlarında huzursuzlukları olabiliyor,bizde de emzik seansından mı yoksa dişten mi bilmiyorum ama uyumayacağım ağlamaları var bu ara 3-4 gündür aralıksız... benim zaten çocuk büyütmekte en çok sabrımı zorlayan konu bu , herşeye dayanıyorum ama uyumama çok zor geliyor.

Adsız dedi ki...

ya Esincim ya... Biz daha sizim seviyeye gelmedik ama son 3-4 gecedir ben yarım saat uğraşıp, bakıcısına devrediyorum. Benimle daha da kuduruyor.. Acaba yanıma alıp densem mi uyutmayı... Yatağında uyuyor falan anlat, olacağı bu. Ben de inanıyorum bu nazar işine...

Adsız dedi ki...

Yasemin insan çcuğuyla gururlanıyor ve her şeyi paylaşmak istiyor :),nazardan evlatlarımız allaha emanet.

Hülya,gerçekten uyku çok ciddi bir problemmiş ben yeni öğrendim ...

Adsız dedi ki...

Elifcim ,yanına alıp uyutunca güvende olduğunu düşünüp hemen uyuyor ama sonrasında alıştımı bu ssferde sensiz uyuyamıyor yada başka başka problemler çıkıyor.
Bence hiç alıştırma,zaten bu emzirme işi biter bitmez şu ferber olayını ben de deneyeceğim.
Kuzenim kızını bırakıyor yatağına ,çocuk uyuyor.Bazen de sadece sena git uyu diyor,çocuk kendi yatağına kendi çıkıp uyuyor.Görünce çok şaşırdım...

Adsız dedi ki...

nazara inanmam ben...
bizi de uyku tutmaz di mi bazen??

Adsız dedi ki...

rüya gibi Esin :) Neyse nazar etmeyeyim...

Adsız dedi ki...

Elif,valla rüya gibi.Gerçi sena 2,5yaşına yakın ama Ömerde o zamanlar umarım öyle olur.

Asya ben nazara inanırım ,yaşadımda bu tür şeyler.ama uyku tutmamışta olabilir tabii.Sonuçta onlar da böle şeyler yaşayabilir.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...