27 Kasım 2008

Yorgunum,yorgun...

Sabah uyanır uyanmaz,trafik başlıyor.Önce ömerin kahvaltısı için krep yada omlet hazırlıyorum.Ömer uyuduğunda da öğlen yemesi için ,sebze yemeği ve ara öğün için börek yada kek yapıyorum.Akşam üstü uykusuna yatırdığımdada akşam için etli bir yemek ve çorba yapıyorum.Tabii eğer yaptığım yemek ömerin hoşuna gitmezse ve yemezse o zaman bir de akşam yemeğinden sonra muhallebi yapıyorum.
Bugün sözde boş günüm ama okulda olduğumdan çok daha fazla yoruldum,bu yemek trafiği insanı çok yoruyor.Burada en şanslı kişi ,çeşit çeşit yemeklerden dolayı son derece memnun olan eşim tabii ki :)
Sadece yemekle bitmiyor olay tabii ki,bir kaç gündür yığılmış çamaşırlar, evi süpürmek ,toz almak ve tabii ki ömerle oyun oynamak ,o ne istersen o aktiviteleri yapmak derken akşam benden geriye kalan sadece kafasını yastığa koyar koymaz sızan bir ben ....

Ama bakarmısınız asabi ömerime,herşeye değer :)

8 yorum:

Adsız dedi ki...

esincim değmez mi :) koca oğlan oldular valla :) aynı trafik burda da yaşanıyor:) ben sadece kek ve börek olayını kaldırdım,yoksa benim oğlan topan olucak:) meyveli yoğurtlu yulaflı karışımlarla idare ediyoruz:)

Adsız dedi ki...

Esincim Allah bu sabrı sadece annelere veriyor değil mi?İnsan başka kimin için ne için kendini bu kadar paralar ki??Çok zor çok güzel çok çok sabır işi bu annelik..Hepimize kolaylıklar..Öptük prensi..

Adsız dedi ki...

önceden çok pratik bir insandım her daim 3 çeşit yemeğim ve tatlım olurdu evim derli toplu olurdu. Şimdi ise yarısı bile olamıyorum. işten geldiğimde bacaklarımdan ayrılmıyor kağan onu bırakıp iş yapmaya kıyamıyorum. bir işe başlamışsam yarım bırakıp onunla ilgileniyorum. yarım saatlik iş 2 saat sürüyor. sanırım bir süre daha bu böyle devam edecek. napalım onların bir küçük gülücüğü öpücüğü dünyalara bedel tüm yorgunlukları alıp götürüyo..

sabır esincim sabır..

Adsız dedi ki...

Esin bu iş güç insanı bitiriyor, ama işi gücü yapmak değil fikri bitiren. Ortalık dağınıksa veya biyer temizlenmesi gerekiyorsa, ben Erdem'den vakit ayırıp veya akşam iş dönüşü hal mecal bulup yapamazsam o iş benim beynimde kafamı kemirip duruyor. Yığıldıkça yığılıyor... Evin içi bazen savaş alanı gibi oluyor. Her daim tertipli düzenli olan (yardımcısız) çalışan anneler var mıdır acaba? Yemek konusunda da belki buzluktan yardım alabilirsin. MEsela yaptığın kek veya börekleri buzlukta saklayıp eridikten sonra mikro dalga fırın veya normal fırında ısıtabilirsin.

Allah yardımcımız olsun :)

Adsız dedi ki...

Güldem,Bende yapayım bu karışımlardan,nasıl yapıyorsun?Hemde ömerime değişiklik olur,bende kolayca yaparım.Umuyorum ki yapımı kolaydır...

Mummy,Valla ben öyle yemek yapayım ortalığı doldurayım , çok temiz olayım aman aman hijyen diyen bir kadın olmadım,taaa ki ömere kadar.Şimdi oğlum iyi beslensin diye çeşit çeşit yemek yapıyorum.Ömer emeklerken de yakın zamanda yani her gün evi süpürür silerdim.Şimdi haftada 2-3 e indirdim.
Ömerle tam zamanlı ev kadını oldum.
Şimdilerde iş +ev+ömer+takı kursu+birde üstüne koca derken süper kadın oldum galiba ,gün 24 saat az geliyor bana...

Adsız dedi ki...

Betül,ben tüm işleri sabah uykusu ve akşam uykusu esnasında yapıyorum.Yani 2,5+1 gibi bir sürede.Geri kalan vaktim okulda veya takı kursunda değilsem ömere ait :)

Adsız dedi ki...

Naile,ben hiç dondurucuya atıpta sonradan ısıtma yoluyla kek veya börek vermedim ömere ,aslında çok mantıklı.1-2 günü kurtarır en azından.Tabii ben hepsini yiyip bitirmezsem....

Adsız dedi ki...

Boş gününde daha dolusun, aynen ben de haftasonu daha yorgun oluyorum.Çalışırken daha az yoruluyorum.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...