3 Ocak 2012


Hastalıklar birbiri ardına geldi evimizde.Önce eşim 39 derece ateşle ,bütün gece serum alıp ancak toparlanabildiği ağır bir tonsillit geçirdi,sonra da oğluşlar bronşit oldu.
Ömer rahat ve kolay geçirdiyse de murat için pek de durum parlak değildi,nebüller ,pulmicort ve antibiyotiklerle ancak bir parça toparlandı.
Küçük çocuğun oldu mu ,hastalıklar bitmiyor.
Buraya da haliyle hastalık yazar oldum sürekli.

Ömerin bir kreşe gitmicem artık ,dönemi geldi geçti bu arada.Okuluna gittim öğretmenle konuştum,çocuk gelişim uzmanı ile konuştum sonra hep beraber konustuk.Çözümleme yoluna gittik.
Önce öğretmen düzgün çizgi çizemiyorum diye kızdı bana ondan gitmicem işte dedi.Öğretmenle konuştum,çizmek istemiyorsa yada düzgün olmuyorsa,zorlamayın bizim 7 yaşında öğrendiğimiz bir şeyi 4 yaşında öğrenmek zorunda değil dedim.Okuldan soğumasından sa çizgiyi sonra öğreniversin istedim.
Çocuk gelişimci ile görüştüm,ömerle onun dilinde konuştu.Sorun ne dedi,öğrenmeye çalıştı.Öğretmenle konuştu.
Nitekim halloldu dedim ki,ertesi gün yine gitmek istemedi.
Ben de göndermedim,o dönemde bronşitte olunca okula bir süre gidemedi ve geçtiğimiz pazar anne ben hep evdeyim çok sıkılıyorum diye okula gitmek istedi.
Bu durum da böylece kendiliğinden halloldu.Okulu özleyince ertesi sabah kendi sabah erkenden giyindi ve babasıyla okulun yolunu tuttu...
Ömerin bu kreşle sorunu bir ara çok canımı sıktı ama şimdi mutlu mutlu gidiyor ya benden keyiflisi yok :)

4 yorum:

Burcu dedi ki...

çok geçmiş olsun Esin. kreşe gitmek istememe bizde de hastalıktan dolayı 2 hafta okula gitmeyince baş gösterdi.şimdi çok şükür problemimiz yok ama bence evi özlüyorlar...

annesiningülü dedi ki...

yoluna girmesi güzel :)

KEO dedi ki...

geçmiş olsun Esin, ah şu nebüller, pulmicortlardan bir kurtulsaydık...biz de 2 hafta önce atlattık ama hala hergün 1 kez koruma amaçlı yapıyoruz...

Yasemin Aktuğ dedi ki...

Gecmis olsun. gercekten zor bı süreç olmuş hastalık donemi. Maalesef bizdeki durumlar aynı. Bu sene acayip bı salgın var sanırım.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...