1 Kasım 2008

Dediiiiii

Bugün bizde toplanması gereken oyun grubu çeşitli aksiliklerle toplanamayınca planda küçük bir değişiklik yapıp ömerle birlikte armağanlara gittik.
Armağanlarla evimiz çok yakın ,sadece kısa düz bir yol ve kısa bir yokuştan sonra onlara varacağım için ömeri aldım kucağıma ve yola düştüm.
Ama varmak ne mümkün ,insanın kucağında 11 kiloluk bir çocuk olunca yol bitmek bilmiyormuş.Git git kollarım tutuldu ama yolu bitiremedik :)
Bir daha kucakta çocukla yokuş çıkmak mı ,kesinlikle hayır.



Bugün tuna ve ömerin pek fazla paylaşımı olmasada -oyuncak kavgasını saymıyorum :)-keyifli bir gündü, ta kii ömer evin kedisini görene kadar :)
Abartısız 1 saat sürekli dediiii-kedi demek istiyor-diyip kediyi gösterdi.Ve oldukça korktu,nerdeyse son ana kadar yanımdan uzaklaşmak istemedi.
Aslında ömer sürekli her yerde kedi ,köpek gibi hepimizin çevremizde gördüğümüz hayvanları görüyor ve biliyor, ama onlara bu kadar yakın olmak sanırım onu biraz korkuttu.
Buna tabii acilen bir çözüm bulmak lazım .Hayvanlara alışması için onu korkutmadan ve zorlamadan ,çeşitli hayvanlarla bir araya getirmek ve hep ertelediğimiz hayvanat bahçesi gezimizi ilk fırsatta gerçekleştirmek en doğrusu galiba.
......
Ömer bu aralar çoraplarının akibetine uğruyor ve sürekli düşüyor.Malum parkelerde kalebodurlarda çok kaygan .
Aslında bu yaştaki çocuklar için yapılan tüm çorapların altında kaydırmaz olması lazım.Ama nedense yok ,olanlarda çok pahalı.Bugün jokerden baktık ama fiyatını görünce eşimde bende gözlerimize inanamadık,bir çorap 14,95 ytl.
Yapılacak şey çorabın altına yapılacak küçük bir plastik ekleme hepsi bu.Bu da bu kadar yüksek bir fiyat gerektirmez gibi geliyor bana.
Ve büyüklerimiz hep söyler ya çocuğun yediği helal giydiği haram diye.Ne kadar doğru bir söz.Şimdi giydiği bir şeyi birkaç ay sonra giyemiyor,çoktan küçülmüş oluyor.
1-1,5 yıldır eşimle alışveriş merkezine gittiğimizde ilk uğradığımız yer çocuk mağazaları.Alınacaklar hiç bitmiyor ,sürekli yeni eksikler.Sürekli küçülenler.
Bir de neredeyse bir karış kıyafetler ,benim giydiklerimle aynı fiyat...
Mecbur alıyoruz ,allahtan ikinciyi düşünüyorum da bu kadar aldıkları boşa gitmeyecek,tek tesellim bu :)

16 yorum:

Adsız dedi ki...

şekerim o alt absli çoraplar pazarda 2 ytl..jokere niye gidiyon:))
ayrca ben efeye altı tamamen deri kaplı çoraplardan aldım hem sıcacık hemde kaymyor..gösteririm buluşunca..
bir de bobuxlar var ama bence pahalı 60 ytl civarı..

Adsız dedi ki...

Aslı ciddi misin,bizim pazarda yok onlardan :(
cİvarda bir kaç pazar daha var onlara bakayım o zaman.
Dün armağanlarda tuna da vardı o patikleri gördüm.Ben de almayı düşünüyorum.
Bobuxları biliyorum bana da çok pahalı geldi,özellikle birkaç ay giyeceği ve alternatifi çok olan bir şey için o kadar para verme taraftarı değilim.

Adsız dedi ki...

esin merhaba uzun zamandır yoktum en son Yiğit'in doğum gününü postunu hatırlıyorum pek sıklıkla takip edemedim kusura bakma ama baya büüyümüş maşallah 2 ay nekadar da değişiyorlar.. Takı tasarımı,annelik,öğretmenlik hepsine aynı anda başarabilcek olman ne kadar güzel ya.sevgiler malzeme alışverişi,takı linkleri vb.. konularda yardımcı olmak isterim bilebildiğim kadarıyla..gerçi ben avrupa yakasındaki boncukları biliom maltepede gülay taki varmış,aylin bujiteriyi duydum bikaç doğal taşcıda var akmarın oralarda bildiğim ama yol tarifini tam yapamam sanırım.sevgiler sana bekliom yapıcaklarını

Adsız dedi ki...

Kıyamam ben ona ya bitanem benim düşmesin o.benim küçük kardeşim yok ama yeğenlerden biliyorum en küçük bir ihtiyacı bile çok pahalı.ne diyelim Allah onlara uzun ömür sizlerinde kesenize bereket versin:)

Adsız dedi ki...

İzsürücü eski fotoğraflarını gördüğümde ben de inanamıyorum ,ömer yiğit sürekli gözümün önünde olduğundan ancak fotoğraflardan farkediyorum ,çok hızlı büyüyorlar.
Takı tasarımına hafta bir gün yarı zamanlı gidicem ,aslında aklımdan bile geçmiyordu en azından bu aralar ama annem çok ısrar etii.
Zaten yapmak da istiyordum ,iyi oldu.

mavi bahçe,inşallah :)

Adsız dedi ki...

büyükler hep doğru diyor ama almaktanda geri kalmıyoruz güzelim ciciler çok fazla giyemeden küçüküyor

almamak lazım aslında ama insan almadan da yapamıyor

Adsız dedi ki...

YAsemin ömerin küçülenlerini yatağının ayak ucundaki sandığa koyuyordum ,14 ayda doldu.Giyim konusnda müsrif olmamaya ve dikkat etmeme rağmen böyle.Allah çocuklarımıza sağık sıhhat versin,almaya devam...

Adsız dedi ki...

esincim üstü uzun çorap altıda kauçuk gibi bişey olan çoraplar var yürüyen çocuklar kaymasın ve üşümesin diye,çokta ucuzlar 8-10 ytl kadar hatırladığım,birkaç ay gyebiliyor.Buarada ikinciyi düşündüğün için ayrıca kutlarım,ben hala aklıma 2.gelince korkudan titriyorum:)

Adsız dedi ki...

Biliyorum güldem babam ömere onlardan bir tane almış ama küçük geldi.Hala gidipte değiştiremedim .
Evde giydirmek için iyi bir alternatif...

Adsız dedi ki...

Benim içinde senin ve anne olan arkadaşların yazdıkları deneyimler işe yarıyor sağol canım.Valla bebek papileri nke falan 150 ytldi geçende gördüm yuh dedim bacım :)

Adsız dedi ki...

150 ytl verilen ayakkabıyı şöyle 1 -2 sene giyse paraya acımazsın belki ama giyme süresi en fazla 4-5 ay olunca en iyisi uygun fiyatlı nike, adidas gibi ayakkabılar.

Adsız dedi ki...

esincim pazarda var ama düşüp duruyor, 5 tane aldım ucuz diye ama ucuz etin yahnisi pek oldugundan jokerden aldığım 2 tanesini dönüşümlü giydiriyorum ben, pahalı ama sonuç mükemmel, sevgilerr
not: ikinciyi düşünmek hem de bu kadar kısa sürede valla bravo, bana en az 2 yıl kimse 2. çocuğu sormasın mümkünse:p

Adsız dedi ki...

Bu arada http://www.tio.com.tr ye bakarsanız ömere göre altı kaymayan çok güzel çoraplar var hemde 14.20 ytl ye.çoraplar kaymasın ömerciğimizde düşmesin:)

Adsız dedi ki...

Tuğba ,ben ömerin kesinlikle kardeşi olmasını istiyorum bu nedenle ikinci çocuk kavramını çok çabuk kabullendim.GAliba 2. yi doğurma düşüncesi kabullenmek zaman alıyor.
Bir de anne faktörü var tabii annemle beraber baktığımız için 2. çocuk fikrinde bu kadar rahatım sanıırm .
Ve çok da gecikememmem lazım ,yaptırıdğım tahlillere göre erken menapoz kapımda:(

Adsız dedi ki...

Mavi bahçe ilgilendiğin için çok saol siteye hemen bakıcam :)

Adsız dedi ki...

Merhaba Esin,
benim tavsiyem daha pahalı olacak ama çoraplardan daha ucuza gelir diye düşünüyorum çorapları hiç kullanmadım ne kadar yıpranmadan idare eder ama ben Eğe'ye ilk Bobuxhttp://www.bobuxturkey.com/ ları alırken için cız etmişti parasından dolayı ama inan sonrasında değermiş dedim.çamaşır makinesinde yıkadım hiç bir şey olmadı.hatta denize bile bununla sokanlar olmuş.tavsiye ederim.Fırsat ürünleri oluyor onlardan almak daha mantıklı
bilgin olsun
Selamlar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...