14 Ocak 2009

Boykot.

Güldemin yazısı beni filistin için ne yapabilirim adlı siteye götürdü.Bu yazıyı orada okudum ,paylaşmak ve herkesi bilgilendirmek amacıyla bende yayınlıyorum......

İsrailin Filistin’e başlattığı saldırı “Sizlerin desteği” sayesinde günden güne büyüyerek devam ediyor. Her gün “Sizin” sayenizde bir filistinli çocuk hayata gözlerini yumuyor!…
PEKİ BU NASIL OLUYOR?Farkında olmadan aldığınız her israil malı ile israil bütçesine bununla paralel olarak israil ordusuna bir yardım ediliyor. Bu şekilde Amerika’nında desteği ile güçlenen 7 milyon nüfuslu israil 2 Milyar Müslümana meydan okuyor.
NE YAPILABİLİR?Bu konuda bireysel olarak yapılabilecek en etkili yollardan biri de İsrail ve İsrail’e destek veren ülkelerin mallarını boykot etmek. Bunu yapmak da oldukça kolay.
BARKOD NUMARASINDAN ANLAYABİLİRSİNİZAldığınız ürünün barkod numarasındaki rakamların açıklamalarını ve hangi numaranın hangi ülkeye ait olduğunu kolayca bulabilirsiniz.


DİKKAT EDİLECEK NOKTA…
Türkiye’nin kodu 869′dır fakat bazı yabancı firmalara ait ürünlerde 869 barkod kodu ile başlayabiliyor! Burada dikkat etmek gerekiyor.Aldığınız ürünün Barkodu 729 ile başlıyor ise siz zaten elinizdeki ürünle Filistine kurşun sıkmış oluyorsunuz amma 869 ile başlayan israil ve amerika destekcisi ürünlerlede dolaylı yoldan aynı eylemi gerçekleştirmiş oluyorsunuz!Bu konuda göstereceğiniz hassasiyete güveniyoruz!
İsrailin barkod ülke kodu: 729

Sadece bu barkod numarası ile başlayana ürünleri almayarak bile çok önemli bir şey yapacağımızı düşünüyorum.

Kaynak:turktime.com ve filistinicin.neyapabilirim.net

6 yorum:

firdevs dedi ki...

uzun zamandir israil urunlerini almamaya calisiyorum . ama bu barkod meselesini bilmiyordum , artik bunada dikkat ederim . benim cocugum d vitaminli danone yiyecek , filistinli cocuk hayata gozlerini yumacak !

dunyada sadece adalet istiyorum ..

Betül KAVAL dedi ki...

çok haklısın esincim. bende son zamanlarda buna çok dikkat eder oldum ürün alırken özellikle ülkemizde üretilen ürünleri tercih ediyorum.

sevgiler

Esin dedi ki...

Firdevs dün israilin ürettiği markalara baktım,biz hep onları tüketiyormuşuz.Cola,dr oeutker,nestle,ariel,mc donalds,lancome ve birsürü marka.Ben bundan sonra bu ve diğer israil markaları kullanmayı düşünmüyorum.Alıcağım ürüne özellikle bakıcam.
Danoneyi ben zaten internette dolaşan mailleri yüzünden kullanmıyorum.

Esin dedi ki...

BEtül,bende hiç dikkat etmiyordum ama bu son olanlardan sonra bende dikkat edicem.

Adsız dedi ki...

şunu yapsak,"elimden ne gelir" cümlesini terk etmiş oluruz,herkesi bilgilendirdiğin için teşekkürler esincim:)

Esin dedi ki...

Güldem kesinlikle.Ama ben neredeyse tüm ürünlere baktım,hepsi 869 yani türkiye adı altında kod kullanıyor.Bende artık marka bazında kullanmayı kesmeye başladım.Carfur ilk bıraktığım şey.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...