1 Ocak 2009

Çorap!


Malum mevsim kış ve havalar felaket soğuk.Tabii bundan en çok etkilenenler küçük çocuklar.

Soğuk hava artı havada asılı virüsler derken çok kolayda hasta oluyoruz.

Sıkı giyinmek ve çocuklarımızı da sıkı giydirmek lazım.

Ömere bu soğuk havalardan etkilenmesin diye pantolonun içine kulotlu çorap giydiriyordum ama doktorumuz erkek çocuklar için bunun uygun olmadığını -malum yerin fazla sıcak olmaması lazımmış :)-söyledi.

Bir önceki doktorumuzda-o doktorumuzdan da çok memnnunduk ama bize uzak bir hastaneye trasfer oldu- geçen sene bizi bu konuda uyarmıştı.Şimdi esra hanımda uyarınca artık giydirmiyorum .Onun yerine dize kadar çorap ve kalın kadife pantolon giydiriyorum.Bu şekilde soğuktan korumaya çalışıyorum.

Ama arkadaşlarımın çocuklarına bakıyorum,herkes giydiriyor .Kafam bu konuda çok karışık.Doktorun söylediği çok mantıklı ama hava da çok soğuk......

Not:Ömeri dün doktora götürdük soluk borusu iltihabı olmuş.Takır takır öksürüyor ve nefes alırken hırlıyor.

Çorapla bir alakası yok tabii .Ama dikkat edin doktorumuz esra hanımın söylediğine göre bu aralar salgınmış.Bunu da araya sıkıştırmış olimmm.

16 yorum:

Adsız dedi ki...

geçmiş olsuun ömerciğe annesi:) buarada bende külotlu çoraba karşıyım,çok sıcağa alıştırmak taraftarı diilim canım :)

Adsız dedi ki...

Çok geçmiş olsun canım.
ben giydiriyorum külotlu çorap. Evde hep yerlere oturuyor diye giydiriyorum. Bizim doktorumuz böyle bir uyarıda bulunmadı bende sorayım bakalım ne diyecek.

sevgiler

Adsız dedi ki...

Geçmiş olsun canım

Adsız dedi ki...

aaaa doğruu. serin tutmak lazım aletleri. ama ben de tunaya bir tane külotlu çorap aldım ve birkaç kez giydirdim. acaba belli bir yaşın altı-üstü diye bi ayrım var mı ki? doğumdan itibaren mi serinletcez malzemeleri? giydirmeyelim mi yani?

Adsız dedi ki...

ya ben bunu hiç duymamıştım. Erkek çocuk sıcağı sevmez derler ama dışarı çıkarken mecbur giyiyor, evin içi sıcaksa giydirmiyorum ama çok sıcak değilse bacaklar falan üşüyor, giydiriyorum.

Adsız dedi ki...

Çok geçmiş olsun Ömere.. Bizimki de hasta aynen Ömer gibi takır takır öksürüyor, inşallah artmaz bronşite dönmez. Külotlu çorap mevzuuna gelince, ben kullanıyorum bir sakıncası da olmadığını söyledi doktorumuz. dışarıda -14 derece soğuk varken de sırf sıcağa alışmasın diye giydirmemezlik de yapamam malum mevsim hastalık mevsimi. Altında da bez olduğu için zaten Donduracak değilim bebeğimi.. Ayrıca o kısım çok sıcak kalmaz bence, ısı transferi biraz zor olur kat kat bez olduğu için. Ama bu benim fikrim tabii ki de her anne çocuğunu farklı büyütür.. Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Merhabalar,

öncelikle senin ve Ömer'in yeni yılını kutlarım.Umarım 2009 da herşey gönlünüzce olur.Bende doktora bahsettiğin konuyu sorduğumda çok sıkı olmamak kaydı ile olabilir demişti.Bu yüzden 4 yaş için bir k.çorap aldım onu kullanıyorum.Ama doğrusu içimde pek rahat değil ama dediğin gibi çevreme baktığımda herkez giydirdiğini görüyorum.
selamlar
Yasemin

Adsız dedi ki...

Güldem ,doktorun ilk söylediği buydu .Erkek çocuğu sıcağa alıştırmayın.Yoksa doktorumuzla bağlantın mı bakimmm :P
Bende bıraktım ,ama annem hala dışarı çıkarken k.çorap değilde pijama giydiriyor :)

Betül,valla ben evde korumuyorum çünkü ev zaten 22-23 derece yani bir hayli sıcak.Yerlerde parke,birde poposunda kalın bir prima tabakası var :)daha ne olsun.

Adsız dedi ki...

Mavi bahçe teşekkürler canım :)

Hülya ,valla sanırım yaş sınırı yok geçen sene ki doktorumuzda öyle söylemişti.Gerçi malum yerin kalın bir bez tabakası ile nasıl serin kalacağı da ayrı bir konu ama :)
İleride içlik giyen bir adamda olsun istemem :)

Adsız dedi ki...

Naile bacakları ömerinde bazen bakıyorum bayağı soğuk ,bende biraz büyük çorap alıyorum .Çorapları dizine kadar çıkıyor.Öyle korumaya çalışıyorum.

Burcu ,benim kafam çok karışık ama iki doktorumuzda aynı şeyi söyleyince ,birde illa diyince,biz de uygulamaya başladık.Ama ankara daha soğuk tabii ,biz burada -14 pek görmeyiz.Doktorunuz da uygun gördüğüne göre no problem...

Adsız dedi ki...

YAsemin ,sana da iyi yıllar canım.
Doktorunuzun bu sözünden çıkardığım demekki önemli olan çorabın dar olmaması.

Adsız dedi ki...

selam canım, çok geçmiş olsun. Nazda da var öksürük dün geceden beri ama sadece uykuda, kapıp dr'a gitcem bugün de devam ederse... İkinci çocuğa cesaret edip, erkek olursa aklımda olsun corap mevzuu :)

Adsız dedi ki...

esincim geçmiş olsun size. bu çorap mevzuunu ben de birkaç kez duydum. ben de her zaman giydirmiyorum. evde hiç giydirimiyorum. hatta ince penye alt giydiriyorum ki rahat etsin.kendim nasılsam öyle giydiriyorum. mümkün olduğu kadar sıcağa alıştırmamaya çalışıyorum. alıştı da sanırım. şimdiye kadar öyle üşütme tarzı hasta olmadı çok şükür. benim de kafam karıştı şimdi. ee şimdi altına çorap yerine içlik giydirsek d esıcak tutacak ne farkedecek ki?

Adsız dedi ki...

Elifcim umarım ikinciyi yaparsın ve sağlıklı bir erkek çocuk olur.Bir kzı bir erkek ,süper :)

Sermin,İçliğin bence de k.çoraptan farkı yok.ben öyle içlikle gezen bir kaç kişi tanıyorum ,Çok komikler.
Allahtan çevremdeki erkeklerde böyle bir durum yok .
Ömer için kadife pantolon ,dize kadar çorap yeterli,zaten dışarıda gezmiyorlar ki arabadan eve ,evden arabaya.
İyice düşününce bende hiç giymem k.çorap hatta evde çorap bile giymem .Öyle alışmışım öyle gidiyor.Bir problemde olmadı bu konuda.
Bu yazı çok iyi oldu ben de bu konuyu iyice tahlil etmiş oldum :)

Adsız dedi ki...

esin bi yerlerden bu yazına geldim:))
ben külotlu çorap giydirmeyenlerdenim..hatta çıtçıtlı bodylere bile tereddüt ediyorum..

kadife yerine polar alt al..daha sıcak tutar..
bide dışarda çift katlı pantolon giydiriyorum efeye...kar pantolonları gibi bişi..içi polar olanda var pamuklu olanda var..ben polar çok sıcak olur diye pamuklu aldım 2 tane mesela..
bi ara buluşursak gösteririm:))

Adsız dedi ki...

Asya,şu çift katlı pantolonlardan zara da gördüm.Gerçektende soğuk kış günlerinde dışarda kullanmak için çok uygun.Bende alayım birtane onlardan.Artık havalar çok soğudu,ömeri annemlere bırakmaya gittiğimde yani sabahları ayaz oluyor.
POlar pijama bende giydiriyorum,çok da kullanışlı.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...