19 Ocak 2009

Pek bir kıymetlidir :)

Ehliyeti eşimle beraber ,yıllar önce -5 yıl önce -aldık.Aslında daha önce reşittik bu iş için-18 imiz geçeli çoooooooook olmuştu :)- ama parasızlık, öğrencilik sonrada evlenmek için uğraşmaktan-neden uğraştık derseniz koca kişisi okulu 8 senede bitirdiği için ,okulu bitirmedende annem beni veremeyeceğini söylediği için,bayağı uzun sürdü evlenme maceramız,sen evlenmek için uğraş uğraş sonrada arabayı verme :),bu tire arası mevzuudan kopacaksınız :) - fırsatımız olmadı.Neyse efendim ,hemen ehliyeti almamızın ertesinde gidip araba aldık.
Çok tecrübesiz olduğumuz için 2. el aldık.Eşim direksiyona geçti ve geçiş o geçiş.Elinden alak mümkün olmadı.
Önce bahanesi direksiyon hakimiyetimin olmayışıydı.Bende gittim saatlerce özel ders aldım.Direksiyon hocası tamamdır dedi,sen bu işi öğrendin.Ama biz tam bu esnada sıfır araba aldık.Bu sefer eşim sıfır arabaya kıyamadığından -çok kıymetlidir arabası-çarparım diye vermek istemedi.
Zaten kısa bir süre sonrada hamile kaldım,gebelik lohusalık derken araba kullanmak hayal oldu.
Bu arada eşim arabayı sağ yan tarafından beton saksılara geçirdi.Kaynım ön sağ tarafından bir motosiklete çarptı vs vs bir sürü küçük kaza daha oldu.
Allahın hikmeti ...
Bizde ömerle sürekli her yere taksi ile gidiyorduk ki , bir gün taksi durağı daha telefonda adres vermeden 08 geiyor abla dediğinde bu taksi ile her yere gitme işini abarttığımı ve artık koca kişisine rağmen bu araba kullanma işini öğrenmem geektiğini anladım ve nihayet hafta sonu ısrar kıyamet boş bir yolda çalıştık.
Gayet iyiyim ama uzun zamandır ilk defa kullandığım için arabayı döndürüken biraz panik oldum.Ama yakındır eşimden arabayı alırım.Hatta belki kendime ama sadece kendime yeni bir araba alırım :)
Ve koca kişisine vermem :)

10 yorum:

Cocukla Cocuk dedi ki...

18 yaşımda ehiyet aldıgım halde yıllarca babamdan öektim aynı dertleri, sen tecrübesizsin karşına biri çıkar dedi durdu. Oysa kullanamadan nasıl tecrübem olabilirdiki. Bense hiç yılmadım hiç bırakmadım arabanın peşini. Şimdi ise soförlüğümle en çok gurur duyan babamdır:))sözün kısası bırakma direksiyonu en ksıa zamanda da kendi araban olur inşallah

Betül KAVAL dedi ki...

:) ben Kağana 3 aylık hamileyken almıştım ehliyetimi. Ama eşim hamileyim diye vermedi arabayı korkusundan.Şimdide korkuyo gerçi ama benim ısrarlarıma daha fazla dayanamıyo ... doğumdan sonra bir sürede öyle zaman geçti. neyse artık kullanmaya başladım arabayı. vallahi esin rahatlık ve özgürlük mutlaka başla kullanmaya..

sevgiler

Esin dedi ki...

Çocukla çocuk,evet kullanılmadan bu iş öğrenilmiyor ama çarpma korkusuyla vermekde istemiyorlar.Bu komik bir handikap :)Ama bu işi halledicem.

Esin dedi ki...

Betülcüm kesinlikle özgürlük bende artık özgür olmak istiyorum hava soğuk taksilerde sürünmim diye evden çıkamamazlık yapmak istemiyorum.Oğlumu alıp alışveriş merkezlerine ,arkadaşlarıma gitmek istiyorum:)

siyap dedi ki...

esincim arkandayım canım :) bizim evde de durum tam tersi eşim al pratik yap diyor ben cesaret edemiyorum.biz de geçen yaz sıfır aldık onun korkusu var içimde ama benim de az kaldı şu korkumu yenmeme.
ama en iyisi kendimize biraz daha eski bir şey almak bence...

HülyArda dedi ki...

esin ben de yaşadım aynı şeyleri eşim aynı şeyleri çok defa söyledi çocukla araba kullanamazsın olmaz v.s bir sürü bahaneler şimdi kullanıyorum onun her türlü çabalarına rağmen. ama yine de Ardayla yalnız çok uzun yola çıkmıyorum çünkü dikkatimi çok dağıtıyor ama kısa mesafelerde çok rahatlık araba öğrenirsin biraz pratikle.
sevgiler...

Esin dedi ki...

Siyapcım,kuzenimde eşine arabayı al biraz pratik yap diyordu.Ama eşi meryem pek korkuyor ve yanaşmıyordu.Ne zaman meryem tamadır bende öğreneyim şunu dedi ki ,benim kuzen hemen değişti.Şimdi meryem arabayı alıyor ve kullanıyor ama kuzenimi iknna zor oldu.Umrım eşinde kuzenim gibi olmaz.
Sen bence hemen bu işe başla.
korkunun ecele faydası yok bebeği olan bir kadın içinde ihtiyaç bu ...

Esin dedi ki...

Hülyacım neredeyse her gün pratik yapıyrouz.YAkında araba ile özgürlüğümü ilan ederim :)

Ege'ye Dair dedi ki...

Maalesef erkeklerden arabasını istemeyin ama sen ne olursa olsun öğren gerisi gelir zaten mutlaka eline geçirrisin arabayı nede olsa.
Selamlar
Yasemin

Esin dedi ki...

Yasemin,her geçen gün daha iyi oluyorum.Kendime güvendiğim anda arabayı alırım :))))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...