6 Ocak 2009

Son günlerde.

Ömer geçtiğimiz 1 haftalık süreçte hastaydı-şimdi o düzeldi ben hastalandım :)-.
iddetli olarak öksüyordu ve nefes alırken hırlıyordu.Doktora çok korkarak ,ömerin bronşit olduğu endişesi ile gittik.Doktorumuz esra hanım ,ömeri muyane etti.Önemli bir şey olmadığını ciğerlerinin ve kulaklarının tertemiz olduğunu bunun son zamanlarda salgın olan nefes borusu iltihabı olduğunu söyledi.Sadece öksürük şurubu vermenin yeterli olduğunu söyledi.Tabii 1-2 gün verebileceğimiz ibufeni unutmayalım.
Aslında belirtilere bakıldığında gerçekten çok ürkütücü bir tablo vardı.Ama son derece pimpirikli olan doktorumuzun bile birşey yok demesi bizi çok rahatlattı.
Ömer şimdi iyice toparlandı,iştahı ve nefesi normale döndü.Sadece burun akıntımız kaldı.
Neyse asıl sadede geleyim ,anlattıkça anlattım :)Çok sevdiğim eczacı bir arkadaşımla konuşurken ,tanıdığı bir profesörün asla çocuklarına ve torunlarına antibiyotik kullandırmadığını ,rahatsızlanınca onlara papatya ,ıhlamur ve kekik karışımından oluşan bir çay içirdiğini söyledi.Zaten papatyanın antibiyotik özelliği varmış.
Ben zaten kahvaltıda ömere ıhlamur içiriyordum ,hemen gittim ertesi gün milupadan papatya çayıda aldımAslında papatya çayı bebekken bile içirebilicek bir çay ama ben gözden kaçırmışım işte :)
Ömer papatya çayını da bayağı sevdi bu arada :)
Aslında bütün tvlerde bir sürü doktor çıkıp ne varsa bitkilerde var diyor ya doğru ama tabii son derece dikkatli olmak lazım.Çünkü faydalı olacağını düşündüğün bir bitkiyi fazla kullanınca ,yarar yerine zarar oluşabilir.Sonuçta hepsinin içinde etken maddeler var .
....
Ömer oyun konusunda da büyük değişimler gösteriyor.Artık -çok şükür-kendi kendine oyun oynaya biliyor.Hatta geçende arabalarını tek sıra dizmişti.Gözlerimize inanamadık.Kendi kendine oğlum oyunlar bulup ,sessizce oynuyor :)
Hatta babası dizili arabalarda birini aldı diye kıyamet kopardı.Küçük beyin oyunuda bozulmayacak yani :)
Birlikte oynadığımız oyunlarda değişti.Kitap okuyoruz-resimli çocuk kiatpları okuyoruz.Ben resimlere göre onun anlayacağı bir şekilde hikayeler uyduruyorum-.
Lego yapıyoruz.Aldığımız ahşap arabanın üstündeki tahta şekilciklerle ototüü-otobüs,nönü-kamyon, ev ,kule yapıyoruz.
Puzzle yapıyoruz.
Ömer duvarlara resim yapıyor-karalıyor yani :)-,bende hemen peşinden siliyorum :)Hatta kendi kolunu bacağınada yazıyor.
Birlikte hamur bile yoğuruyoruz,oyun hamuru niyetine :)
Bizde yok yok yanii.

Dedemizde-kayınpederim-hastalanan torununu sevindirmek için araba almış :)Ömerde bayıldı tabii.Buda arabamıs :)

12 yorum:

Adsız dedi ki...

oyuncaklarına oyuncak eklenmiş:))
ooohhh yarasın Ömer'e..
efe de nezle şimdi Esin..İliadin diye bi burun damlası verdi dr.ben bugün daha 2 kere kullanmış olmama rağmen çöpe attım ilacı..çok zararlı bişi bu ilaçlar..bende anne sütüme ve efe'nin direncine güveniyorum..antibiyotiği şeker niyetine yazıyo doktorlar...
papatya çayı bende hiç vermedim..
deniim bakim..

Adsız dedi ki...

Artık kararlıyız aslı, ömere uzun çok uzun bir süre oyuncak almıyacağız ama diğerlerini-teyze,dedeler,amcalar vs.-durdurmak zor.
İlacı ömerden önce ben kendim için çok rahat kullanıyordum ama şimdi bende kullanmıyorum.Zaten ne kadar faydası olduğu tartışılır bu antibiyotiklerin.
Kullanılsa bile çok ciddi bir şey olmadan kullanmamak lazım.
Ben artık hasta olsada olmasada bu papatya çayını kullanıcam.Hatta ben bile içiyorum,milupanın çayı bayağı lezzetliymiş :)

Adsız dedi ki...

geçmiş olsun Esincim, Naz da öksiriyor bi rkaç gündür, eğe yarın geçmezse gideceğiz dr'a... TEk başına oynama güzle bir gelişme değil mi? Ben de çok seviniyorum. Sevgiler

Adsız dedi ki...

gecmis olsun esin . cok sukur benim yaramazlar cok fazla hastalanmiyorlar , o sebepten ben pek fazla ilac kullanmadim :) insaallah boyle devam eder :)

demek buyudu de kendi kendine oyunlar oynuyor :) masaallah :))))

Adsız dedi ki...

geçmiş olsun esincim. bende ıhlamur içiriyorum kağana. bal da katıyorum içine seviyor. papatyayı da deneyeyim ..

Asya İliadin ben kullanıyordum çocuklara da veriyor demekki ben serum fizyolojik kullanıyorum kağana ..Efe'ye de çok geçmiş olsun canım.

sevgiler

Adsız dedi ki...

Elifcim sizede geçmiş olsun canım.
Kendi kendine oyun oynaması hakikaten çok güzel önceden illa seninle oynayalım diye ısrar ederdi ömer.Beni sürekli çekiştirip dururdu :)

Firdevs ne güzel ,benim oğluşum arada hasta oluyor ama genelde ben taşıyorum hastalığı :) istemeden de olsa ,malum kalabalık ortamda çalışıyorum.

Adsız dedi ki...

betülcüm bende hep ıhlamur verdim ama bazen bıktığını hissediyorum ,şimdi papatya ile biraz değişikşlik oldu ömere sevdide ,dene mutlaka.

Adsız dedi ki...

çok geçmiş olsun neyseki önemsiz bir şeymiş.ayrıca bilgi için teşekkürler gerçekten ıhlamura ben de bayılırım ve papatyayı da eksik etmeyeyim bari...

artık kendilerine göre oyun oynamaları ne güzel değil mi?arabayı alınca babasına bile kızmış bak kerataya :))
sobeni de en kısa zamanda yazıcam,
kocaman sevgileeer...

Adsız dedi ki...

evet ,siyapcım artık tüm gün paçamdan asılan ömer ,sadece ara ara paçama asılıyor:) ,çok şükür.Ev işine vakit kalıyor artık :)

Adsız dedi ki...

Geçmiş olsun küçük prense. Üzüldüm. Bulaşıcı mıymış bu hastalık?
Bir de eğer ağzına alma huyu yoksa küçük plastik çiviler var beyaz tablasına takılan. Onları çok seviyorlar ve çok faydalı.. Piyasadaki adını hatırlayamadım ama renli, üstü top gibi olan plastik çubuklar.
sevgiler

Adsız dedi ki...

Evet sermin bulaşıcı ve banada bulaştı .Şuan perisanları oynuyorum .
Ben hangi oyuncak olduğunu anlamadım,hatırlayıınca ismini yazarsan sevinirim .

Adsız dedi ki...

çok geçmiş olsun esincim,evet ya antibiyotik kullnaırken dikka etmemeiz gerek en azından çok zorda kalamdıkça kullanmamalıyız..
arabanız da hayırlı olsun bol boll oynasın bakalım:)
sevgileirmle...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...