1 Şubat 2009

Dit,diiiiiiit.

Birkaç gün evvel okuldan arkadaşım hülya ve kızı asude bizi ziyarete geldiler.Akşamleyin hem gezme ,hemde alışveriş yapmak için hep beraber ikeaya gittik.
Hep beraber gezindik,birara birşeyler içmek için restaurant bölümüne geçtik.Ömerle asude durmadıkları için hemen yemek bölümünün yanındaki çocuklar için olan kısma geçtik.Ne olduysa orda oldu.
Ömer oradaki direksiyonu çevirirken 2-2,5 yaş civarındaki aras-ismini orada öğrendik- ,ömeri itti ve" dit "dedi.Ömer geri çekildi.
Biz bu arada ömerin dikkatini başka oyuncağa çekmeye çalışıyoruz.Aras ın anne babasıda ,arasın dikatini başka yere çekmeye çalışıyorlar ama nafile ikiside direksiyonu istiyor.Ve sürekli direksiyona gidiyorlar.

En sonunda aras, ömeri güçlü bir şekilde itti ve diiiittt diye bağırdı.Ömer büktü dudaklarını ağlamaya başladı.Ama ne ağlama,dudaklarını büke büke,gözyaşları sicim oldu.
Hemen uzaklaştık oradan ama ömer olanları unutmadı :(
Günlerdir,
Anne ,dit diyip duruyor.Ne diti oğlum diyince abi,dit -abi git dedi-diyor.
Ama öyle böyle değil.Gün içinde aklına geldikçe,yüzünü buruşturup anne dit,diyor ve ...
Anlıyacağınız bu üç harfli kelime oğluşumu bugüne kadar hiç üzülmediği kadar çok üzdü.

1,5 yaşını bile doldurmayan oğlumun bu içlenmesi beni çok üzdü.Bilmiyorum yarın öbür gün,kızlar kalbini kırınca yada onu üzecek türlü türlü sorunları yaşayınca ben ne yapıcam.

6 yorum:

Batıhan&Me dedi ki...

Hiç düşünmemiştim kalbi kırılınca,sorunlarla karşılaşınca bebeğime nasıl yardım edebilirim diye,birden irkildim.
Ömer Yiğit duygusal bir çocuk anlaşılan,çocuklar üzüntü,keder ve sorunlarla tanışmasın diycem hepsi hayatımızın bir parçası.Kışın sonu bahar,sevgiler...

pelince dedi ki...

Ahh ahh daha neler neler yaşanıcak.Anlatmakla olmuyor zaten,bizzat yaşamak gerekiyor...
En büyük kavga'da kardeşler arasında oluyor :)

Esin dedi ki...

denizcim,ömer daha önce hiç git kelimesini duymadı.Genelde herkes onunla ilgilenmek yada onu sevmek için can atıyor.İlk torun ilk yeğen dolayısıyla göz bebeği.
İlk defa istenmeme hissini tattığından sanırım oldu bu.Tabii bu benim fikrim,gerçeği sadece ömer biliyor :)
Keşke hiç bir sorunla karşılasmasalar ama mümkün değil.Dediğin gibi bunlarda hayatın parçası...

Esin dedi ki...

Pelincim annem de aynısı söylüyor,asıl ozaman sorunun ne olduğu göreceksin diyor.Bu biraz gözümü korkutuyor.hayırlısı bakalım....

Betül KAVAL dedi ki...

bende hiç düşünmemiştim bu nu esincim. kağanda hiç git kelimesiyle tanışmadı ne yazıkki :( Keşke hiç bir sorunla karşılaşmasalar ama dediğin gibi imkansız bişey..

sevgiler

Bu arada şöförlük ne durumda :)

Esin dedi ki...

Şöförlük küçük bir sekteye uğradı eşim iş yoğunluğundan bazen eve bile gelmiyor.Ama bugün iş biraz rahatlayacağından yarın yeniden başlarız.Lamı cimi yok hazirana kadr uzun yol şöförü omalıyım,çünkü kızkardeşim evlenecek iskenderunda da düğün olcak .İki kişi araba kullanıcaz .Yok sa eşinm perişan oluyor.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...