27 Haziran 2009

Kıyıköyden bir ömer geçti


Geçtiğimiz hafta 3 günlüğüne ön tatil - ömerin denize ve kuma tepkisini ölçmekte var işin içinde- yapmak için kıyıköye gittik.
Sevgili geçen sene keşfettiğimiz kıyıköye bayıldığından bu sene de açılışı orda yaptık.Ama kıyı köyde adına yakışır güzellikte ,altın sarısı kum ve bakir bir koy ,ve buna rağmen pazar günü bile bir hayli tenhaydı.Tabii haziranda gitmiş olmamız da bunda büyük etken olabilir.
Bu sene, geçen seneden ağzımız yandığından ,ömerin denizi görünce korkup huysuzluk yapma potansiyelinden yanımıza onu oyalayacak ne varsa aldık.Şişme havuz,top,can yeleği ,çadırını,kürek kova ,can simidini hatta şişme bir tiger.

Oraya vardğımızda koca sürekli götürdüklerimizi şişirdi durdu :)


Tabiii aldığımız bilumum oyuncaklardan bahsetmiyorum.Bir de sevgilinin kumda oturmaktan pek de hoşlanmadığı için açılır kapanır sandalyeleri alınca arabamız birhayli doldu.Çantaları da araya bir yere sıkıştırıverdim:)

.....

Ömer bu sefer babasının küçük bir konuşmasıyla kuma çabuk adapte oldu.Ama deniz için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.Ama küçüğümde haklı,kıyıköyün denizi, karadeniz olmasının hakkını veriyordu.3 günde son derece dalgalıydı.Çocuğumda ne yapsın korktu tabii.

HAtta bir seferinde dalgalar o kadar coşmuştu ki biz yüzmek için cebelleşirken esrayla-kızkardeşim- beni kumsala attı.İnanamadık.
Yine de çok güzeldi,dalgalarla boğuşmakta çok keyifliydi.
Ben güzel yandım.
Eşimde tüm ısrarlarıma rağmen güneş kremini sürmemekte ısrar edince yanmakla kalmadı,açık kumral tenine rağmen Şopara döndü :)
Ömer 50 koruma faktöriyeli ile -tabii 11 ile 3 arası güneşe çıkarmadık,şemsiye altında havuzundaydı-ancak açık kumraldan koyu kumrala döndü.
.....
Denizde olduğumuz sürece huggiesin bezinden taktık -ve de denildiği gibi gerçekten su çekmiyor,çokda kolay kullanımı- arada değiştirdik.Hiç problem olmadı.Kaka falan da yapmadı.
Hadi dedik artık teyzemizin aldığı slibi giydirelim problem yok ,giydirdik ve giydirmemizin akabinde slibine kaka yaptı:)))
Buda bir ömer ekolü işte:)
Bu küçük tatil bize çok iyi geldi.Oğluşum kuma alıştı :)
Ömer şimdi sürekli evde ,"anne denise gidelim"şeklinde dolanmakta:)
Eh artık şöyle kapsamlı bir tatile çıkabiliris:)..

10 yorum:

Unknown dedi ki...

efe bayılıyor denize.antalyada olmamız tabiiki daha kolay alışmasına sebep oldu.bir tek sevmedigi ayagına ve eline bulaşan kumlar.biraz titiz galiba benim oglum.

Adsız dedi ki...

ön tatil yapmayı iyi düşünmüşsünüz. kapsamlı tatilinizde nelere ihtiyacınız olcağını önceden kestirdiniz artık :)
Huggies little swimmers süper bişey geçen sene kullanmıştık biz de. bi de tek kullanımda atmaya gerek yok. çocuk çiş veya kaka yapmadıysa yavaşça suyu sıkılıp kurutunca bi daha bi daha kullanılabiliyor.

Esin dedi ki...

Eylem ömerde geçen sene öyleydi,hatta birkaç hafta evvel pikniğe gittiğimizde kumlara pis,ehğ falan diyordu.Babamız ne yaptıysa ömer birden kum aşığı oldu...

Esin dedi ki...

Gülcan bu küçük bilgi iyi oldu:)))

Batıhan&Me dedi ki...

Ömer bu sene deniz sevdalısı oldu diyebiliriz herhalde,evde denise gidelim dediğine göre:))
Bizim sorunumuz daha başka,sahile gittiğimiz andan ayrılana kadar suda oynamak istiyor bizimkisi.Bu senede sahil denemesinde formundan birşey kaybetmediğini anladık:))
Kaka olayı tam bir klasik,geçen gün bezini bir süre çıkardım.En son hatırladığım balkondan kaka temizlediğimdi:)))

Sen Gelince dedi ki...

Bence de iyi fikir. Bu arada tecrübeleri paylaşırsan sevinirim. Bizim de denizle ilk tanışmamız olacak:)

Naile dedi ki...

çok seksi olmuşunuz :P

firdevs dedi ki...

bay gobus :))

Primarima dedi ki...

Deneme bir-ki yapdınız yanı:)
Eee demekki neymıs tatıle cıkma vakdı gelmıs degecıyor bıle.

pelince dedi ki...

Çok tatlı çok,kuma alışmış ne güzel...Kıyıköy'e bende bir kere gittim ama ,çok uzun zaman oldu.Tekrar gitmeli.Madem tenha tam bana göre:))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...