28 Ocak 2010

Ortopedik ayakkabı ?


Ömere ilk ayakkabısını almadan doktorumuz Esra hanıma sorduk,ne almalıyız ? diye .
O da bize belli başlı markaları tavsiye etti.Ve ekledi kesinlikle ortopedik ayakkabı almayın.
Adidas ,nike ,kifidis,chicco yada belli başlı büyük yabancı firmaların çocuk ve bebek ayakkabıları asla ortopedik değildir.Bu bir tek bizim ülkemizde var.Ortopedik ayakkabı olmazsa olmaz diye lanse ediliyor.Yok böyle bir şey dedi.Ortopedik ayakkabı ayak yapısında sorun olanlar içindir.

Etrafımdaki çocuklu annelere bakıyorum-ki bunların çoğu öğretmen - ,herkes çocuğuna illa ortopedik ayakkabı arıyor.Hatta ev ayakkabısında bile ortopedik ev ayakkabısı arıyor.

Ev ayakkabısı da ayrı bir soru zaten.Doktorumuz ev ayakkabısınıda tavsiye etmiyor.Onun yerine altı plastik kaplamalı çoraplardan alın,olmadı evde ayakkabı giydirin dedi...

Bende geçen seneki gibi altı deri olan çoraplardan aldım,ömere onlardan giydiriyorum yine :)

4 yorum:

Seyhan dedi ki...

Haklısın Esin bir ortopedik ayakkabıdır gidiyor. ayak yapısında sorun olan çocuklar için alınmalı ortopedik ayakkabı . Biz normal bir ilk adım ayakkabısı aldık. Doktorumuzda beğendi zaten, Defnenil'in ayak yapısında sorun olmadığından her model ayakkabı kullanabiliriz. öyle uçuk paralar verilerek alınan ve hemen küçülen ayakkabılara acıyorum ben

Esin dedi ki...

Uçuk paralar vermeye elbette gerek yok.
Ama şunuda belirteyim üsküdarda kenarda köşede bulunan mağazalarda 40 lr satılan çocuk ayakkabıları bile ortopedik ,yani sadece pahalı değil ucuz fiyatlı aykkabılarda da durum farklı değil.Bizim ülkemizde ortopedik ayakkabı sağlıklı ayakkabının göstergesi olmuş ne yazıkki.
Bende büyük markaların indirimlerini bekliyorum.Bayağı uyguna alıyorum ayakkabılarını ömerin.

Güneş Akay dedi ki...

Evde ben istesemde Begüm'e ayakkabı giydiremem, hediye geldi 2 tane öylece duruyor.
Bu çoraplardan da malesef giymedi.
Ayakkabıda da rahat olanı tercih ediyoruz. İndirimleri takipteyiz :)

Sevgiler.

Adsız dedi ki...

aynen bende bunlardan kullanıyorum hatta önceleri mağazadan alıyordum sonra pazarda buldum ve arasında fark olmayınca pazar aldım süperler :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...