24 Mayıs 2011

Bu ne şimdi !


Bugün ömer öğleden sonra odasına gitti ve uyudu ...
Hem de kendi başına,omzumuza alıp gezdirmeden,ninniler söylemeden...3 yıl 9 ay taşıdım onu ben...
Sadece bugün kendim uyumak istiyorum dedi ve odasına gitti ve kapısını kapadı.
Bu duruma inanmadığımdan muratla salonda oynadım on dakika kadar ,hiç oyuncak sesinin gelmediğini farkettim ki ,bunu farkettiğimde muratı emziriyordum.Tek nefes koşarak ömerin odasına gittim.Kucağımda emmeyi bıraktığı için mızırdanan murat,korku ve endişe dolu bir şekilde odaya daldım ,kafamda da bin tilki yok pencereden düştü, yok bayıldı uyuduğuna asla ihtimal hala vermiyorum :) .
Evet benim her öğlen uyumamak için bin dereden su getiren oğlum 10 dakikada kendi kendine uyumuştu :)
İçim mutlulukla doldu bir anda ,onca gittiğim reiki seminerlerine rağmen,her normal anne gibi hemen kafama dolan abuk subuk felaket senaryolarıma gülüp ömerin bu kendi kendine uyuma olayının daimi olması için dua ederek yavaşça kapadım kapıyı :)
Keşke ,keşke 2- 3 yıl evvel olsaydı bu ,18 kiloluk bir çocuğu her gün omuzuna yatır uyut çok zordu ama başka şansım da olmadı ben ferber yada başka bir teknik uygulayacak bir anne olmadım hiç...
Neyse geç ama güç olmadı en azından temennim muratta bu kadar geç olmaması :)

4 yorum:

Nil dedi ki...

ben de teknik uygulamadım hiç kızım hala kucağımda dalar uykusuna. ama hak veryorum kuzuma bütün gün ayrıyız. benim de zoruma gitmiyor kucağımda uyuması yüzüne düşen bukleleri okşamak acayip keyif veriyor

Unknown dedi ki...

en çok imrendiğim şeydir hani çocuk yorulur gider kanepeye uzanır ve yatr :)hep derim acaba ben görecekmiyim diye:)valla darısı başıma diyeyim esin hocam ,inşallah sizde de devamlılığı olur bu durumun:)

Esin dedi ki...

Küçük mucizem,o teknikler zor,hem çocuk yoruluyor hem de anne.Böylesi daha iyi bence spontane..

Esin dedi ki...

Sezobigo,bizde biraz geç oldu arkadaşım umarım siz de tez elden olur bu kendi kendine uyuma :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...