21 Haziran 2011

Daha az kıymetli oluşundan değil



Ömerde her ay dönümünü ,aylık gelişimini ,neler başarıp başarmadığını ,her şeyi not düşerdim bloğa.Onunla oyunlar oynar ,zeka gelişimini destekleyecek bir çok şeyi planlayarak yapardım.Muratta ise saldım çayıra tabiri caizse,hem vaktim olmuyor hem de abisini sürekli takipte,o ne yaparsa aynısını yapma peşinde.Zaten ondan birçok şeyi öğreniyor.
Az evvel blogları gezerken yalnız olmadığımı gördüm bu konuda,sanırım iki numaralar böyle oluyor :)
Tabii bazı şeyleri atlamamak lazım.Murat yaklaşık 1 haftadır sıralıyor,tutunup kalkması ile sıralaması bir kaç gün ara ile oldu.Takibi çok zorlaştı.Ömerde yavrum yardımcı olmak için sürekli, anne murat masanın altına girdi, anne murat köşeye gitti,anne murat kafasını vurucak gene sehbanın yanında ,şeklinde uyarıyor beni.Ben aslında ona böyle bir görev vermedim ama sanırım o kendini bu konuda sorumlu hissediyor.

Ne kadar canım sıkkın olursa olsun ,onların öyle sessizce kendi kendilerine oyun oynadıklarını görünce mutlu oluyorum.
İkisi de kendini oyalıyor,ben de ufak tefek işlerimi hallediyorum o arada.


Muratta çekmece aşkı başladı ,açıp kapanıyor günde bilmem kaç kez,kapılar itilip çekiliyor.Arada mincik kazalarda oluyor tabii.Ama genel anlamda murat tedbirli bir çocuk, ömer gibi bodoslama hareket eden bir çocuk değil.İki çocuktan sonra anladığım gerçekten bazı şeyler karakter.

6 yorum:

Nil dedi ki...

sanırım hiç bir anne baba ilk çocukta yaşadıklarını yaptıklarını tekrarlamıyor. sadece tecrübe konuşuyor.

KEO dedi ki...

bugünlerde aklıma gelip duruyordu, ikinci olursa ki bir süre sonra düşünüyoruz kısmetse, ben de saldım çayıra mevlam kayıra yöntemine geçeceğim diyorum kendi kendime:)

Burcu dedi ki...

O süreç hamilelikten itibaren başlıyor bence de.. Ard'da her ultrason görüntüsünü videoya çekmiştik biz. Bir kere de dönüp izlemedim :) Evet bu değer vermemekten kaynaklanmıyor da, herşeyin eninde sonunda olacağını kanıksadığımız için ilk anlar çok da önemsenmiyor sanırım..

resimli günlük dedi ki...

Büyüklerin ikinci,üçüncü çocuk daha rahat olur demelerinin sebebi bu demek ki.Ömer'e de maşallah,ne güzel abilik yapıyor annesi.Hani bir ara kıskançlığından şikayet ederdin,geçti zamanla demek ki :)
özlem

Esin dedi ki...

Küçük mucizem ,kesinlikle tecrübe çok önemli çocuk yetiştirmede...

Ekim,zaten spontan olarak o hale geliyorsun :) Ömerde çok öenmsediğim yada çok korktuğum şeylerin çoğu öyle gereksizmiş ki :) Ömerde tecrübe ettim tabii :)

Esin dedi ki...

Burcu bir kere bile dönüp izlemeyeceğini bildiğinden bu sefer kameraya çekmiyrosun tecrübe konuşuyor işte :)

Özlem ufak tefek kıskançlıklar olmuyor değil ama deve de kulak,abilik hep ağır basıyor...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...