27 Ağustos 2011

Domates püresi yapıcak zaman değil ama :)



Aslında bugün iftara misafirim var ama eşimde yardımcı olacağından pek bir rahatım,eli de en az benim kadar lezzetlidir kendilerinin.Mengen pilavı en lezzetlisinden ondan bugün.
Sabah annemlere bıraktım oğlanları önce kafeinsiz kahvemi koydum en sevdiğim fincana,evde bekle bekle bir hal olmuş salçalık domatesleri güzelce elden geçirdim ,rondolayıp vakti zamanında kutu kutu aldığım ancak hiç sağılmış süte ihtiyaç duymayıp kullanmadığım süt poşetlerine güzelce bir kullanımlık şekilde doldurdum.Çok pahalıya geldi bu rendelenmiş domatesler çok :)


Bayağı yaptım bu paketlerden ancak hesapladım ancak yemeklerde kışın bir-iki ay yeter bana domates stoğum ,mecbur salça yapma işine de giricem,en azından murat iki yaşına gelene dek hazır salça kullanmak istemiyorum.
Bunların hepsini yaparken arada da kahvemle keyiflendim.
Ramazanda oruç tutarım her zaman ama son bir kaç yıldır ,yok hamilelik ,yok doğum ve emzirme dönemi derken tutamadım ama dün ,kadir gecesi olduğundan bir günlüğüne tuttum gün boyu hiç susamadım ve acıkmadım ama sütün volümü azaldığından murat pek bir mızmızdı ,yaka iğnesi gibiydi omzumda.Bugün yine normal moddayım mecbur.

Daldan dala mı atladım ne :)
Neyse ben lafı fazla uzatmadan gidip aperatiflerimle başlayayım ,akşama hazırlığa...Hadi bana kolay gele...

12 yorum:

Unknown dedi ki...

Ellerine sağlık Esincim,valla iyi akıl etmişsin süt poşetlerini :))

Ya aslında sana sormam gereken birkaç şey var,bu süt bırakma ,ek besinlerle ilgili.Bende ayın 5inde okula başlıycam artık.toprak 12sinde 7 aylık olacak.Bana yardımcı olabilirmisin?

Esin dedi ki...

Tabii ,eğer yardımcı olabilceğim bir konuysa ,elimden geleni yaparım
:))

Ayça dedi ki...

Maharetli kadınsın vesselam :) ellerine sağlık

İkiz Annesi dedi ki...

Aynıyız demek ki ben de hala kızlara hazır salça kullanmıyorum kendim yapıyorum daha güvenilir oluyor ama domates saklama poşetlerine bayıldım :)

Bu arada fincan hastası biri olarak çok beğendiğimi söylemeden geçemeyeceğim ayrıca masa örtüsü ile uyumu ayrı bir hoş olmuş :)

Unknown dedi ki...

Ayy çok güldüm lansinoh poşetlerini görünce ...Lansinoh u Türkiye'ye getiren Arzu hanım görseydi çok şaşırırdı kesin :))))))))))))))

Esin dedi ki...

İLknur bir işe yaramış oldu :) Yoksa öylece duruyordu...

Unknown dedi ki...

En iyisini yapmışsın ,çok yaratıcı olmuş :))))))))

Esin dedi ki...

Ayça yok be canım,çocuklr olmasa inan kola ve pizza ile besleniriz eşimle,çocuklardan önce öyleydik.Ama çocuklar sağlıklı beslensin diye yapamayacağım şey de yok...
Normal de pek bir tembelimdir:)

Esin dedi ki...

Aylin ben de fincan hastasıyım,bir de kırılmaslar süper olucak...Benim afacanlar hakkından geliyor genelde...

Unknown dedi ki...

Esincim sen kaç aylıkken okula başlamıştın?Gerçi sen branşçısın boş günlerinde olmuştur ama...

Ben okullar açılınca süt sağsammı diye düşünüyorum acaba ihtiyacı olurmu?

Birde 7-8 aylıkken kahvaltı-çorba neler veriyordun,tabi hatırlıyorsan :)

Esin dedi ki...

Ben murat 8 aylıkken başladım sadece hafta da 15 saat dersim vardı,süt sağmadım neredeyse hiç.Çünkü günde 3 saat dersim vardı o arada annem meyve suyu veriyordu.Okulda evime çok yakın.
Khvaltıda mama yapıyordum,hipp in pirinç tozuna peynir,ceviztozu,yumurta sarısı,tahin, peynirle dönüşümlü pekkmez koyuyordum.
Çorbada murat pek çorba içmedi,hala da sevmez çorbayı.
Önce püre yaptım havuçla başladım,havuç şekerli bir besin olduğundan sebzeye geçişi kolaylaştırıyor.Sonra patates ekledim ve diğer sebzeleri.Genelde püre verdim,çorba yemediğinden.
sen yoğurt çorbası,irmikli sebze çorbası yapabilirsin.
Her çocuk başka ama ömer de mesela çorbaya bayılırdı hala çok sever.Çorba kolaylık oluyor.Muratta bulgur pilavı seviyor sebzeleri onunla yediriyorum...

Unknown dedi ki...

Sağol Esincim ilgin için çok teşekkürler.Zaten senin ek gıda ile yazdıklarını okumuştum,bizim doktor sizin gibi tavsiyelerde bulunmadı hiç.

Bende bardaktan su içirmeye başladım ama meyvesuyunu nasıl vericez yine bardaklamı?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...