7 Ağustos 2012

Zamanı geldi galiba


Murat bir süredir, kakasını yapmadan bana haber veriyor. Ben de yap oğlum diyorum ve o koltuğun bir kenarında kakasını bezine yapıyor.

Bir süredir totosunda bez de tutmuyor: Bezin cırtlarını açıp çıkarmaya çalışıyor, ama tabii body si buna engel.
Bazen body si de engel olamıyor o bez çıkıyor ama neyse :)

Tuvalete alıştırmak için hazır gibi Murat ama Ömer de yaşadığım sorunu yaşamaktan korkuyorum. Ömer 20 aylıkken, kakaya 1 günde alışmıştı ama çişe alıştırmam zaman almıştı. Bu arada tv dolabının üstü de dahil olmak üzere bin türlü yere çiş yapmıştı.
En son doktorumuz erkek çocuklarının çiş kasları 2,5 yaşında olgunlaşıyor diyince bir süre beze geri dönüp sonra  tekrar çişe alıştırmıştım. Bir hafta gibi kısa bir süre de alışmıştı.
Şimdi Murat'ı bu konuda yormamak -tabii kendimi de - bir altı ay daha beklemeyi düşünüyorum...

7 yorum:

Unknown dedi ki...

Vallahi en iyisini yaparsın bence de Esincim.Bende 2 yaşında Ela'ya çişini alıştırmıştım ama El 5 ay boyunca kakasını külotuna yaptı.Israrcı olmamak lazımmış bunu anladım.Nasılsa zamanı gelince kendiliğinden yapıyorlar.

annesiningülü dedi ki...

Asumana katılıyorum bizim kızda 2 yaşında çişini yaptı ama kakasını ancak 6 ay sonra yaptı... çok sancı çekmişti, çok yıpranmıştık boşuna... beklemekte fayda var.

Seyhan Günay Kaya dedi ki...

maşallah akıllı kuzucuğa, haber vermesi çok güzel. bence olayı çabuk kavrayacak :))

fotoğraf da süpermiş :))

Nil dedi ki...

Zorlamamak en güzeli. ama yaz bitmeden de alışırsa ne ala.

pelinpembesi dedi ki...

hiç ısrarcı olma. erkek çocukları 3 yaşa doğru olgunlaşıyor bu konuda. zaten hazır olduklarında işler kolayca yola giriyor. tuvalet eğitimi bir çok yönden önemli, savaşa dönüştürme bence..

Cocukla Cocuk dedi ki...

Erken olsun diye uğraşmamak lazım, oğlum kızımdan daha geç öğrendi. gel gitleri çok oldu, tamam dediğimizde başa dödük bez taktık, bez takmayı istiyorum diye inat ettiği günlerde oldu. Sonunda kendi zamanını kendisi belirledi.

ayak izleri-sevgi dedi ki...

vakti gelince çocuk kendi söylüyor demek ki ne güzel.. bence oluruna bırak tatlım..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...