3 Şubat 2009

bob olayı :))))


Ömer bir süredir,kakasını yapmadan önce anne, kaka demeye başladı.Ben aferin yap oğlum kakanı demem onun yapışının tam ortasına rastlıyor :)
Her ne kadar 1,5 yaş tuvalet eğitimi için erken olduğunu düşünsemde ömerin kendiliğinden gelişen bu davranışı ile başlim diye niyetlendim.
Annem ve ananemle otururken ömerin kaka seronomisi başlayınca ,ömere bu aralar tuvalet eğitim vereceğimi söyledim ama ananem hemen karşı çıktı.2 yaştan önce bunun çok erken olacağını söyledi.Üstelik önümüz yaz, hem ömer 2 yaşına gelir hemde hava sıcak olduğundan bu işi yaparken zorlanmazsın diyede ekledi.
Tabi bende bu işi başlamadan yaza erteledim çünkü tecrübede kimse ananemin-hepimizin ananesi böyledir zaten :)- eline su dökemez.Kendi dört çocuğunu yetiştirdiği gibi,bizi-bizde dört kardeşiz-ve teyzemin 3 çocuğunuda ananem baktı.
Çalışmalara yazın başılıcaz anlıyacağınız.
.....
Ömer kakasını yaptıktan sonra anne,bob :) diyor .Yani bizim kaka yapıldıktan sonra boba dönüyor :)

16 yorum:

Naile dedi ki...

Tecrübeyi dinlemekte bir yandan haklısın ama belki her çocuğun bu işe hazır oluş zamanı başkadır. Eğer takip ediyorsan, pratikanne'nin kızı (13-14 aylık gibi) tuvalete 1 yaşından önce alışmıştı.

Anne İş'te dedi ki...

BOB;Çok şeker ya:)))Bu arada ben de Naile gibi düşünüyorum.Tecrübeye güven kesinlikle lazım ama bence de Ömer işareti vermiş.Çoğunlukta çocuğun işaretlerini ve sesini dinlememizi öneriyor.Ama sen Ömer'in annesisin ve eminim en doğru zamanı sen bileceksin.Hadi bakalım kolay gelsin:)))
Öpüyoruz ikinizi de..

siyap dedi ki...

:)) gerçekten büyükler çok tecrübeli bu konuda.gerçi benim ananem de annemleri 1,5 yaşında bezden kurtarmış.tabi o zamanki pamuklu bezlerin hem çocuğa hem de kendine eziyet olduğunu düşünürsek o da mantıklı geliyor.nasılsa şimdiki bezler çok rahat.
yazın havalar sıcakken başlamak en doğrusu bence de.ee artık yaza kolay gelsin canım.

sevgileeer...

Betül KAVAL dedi ki...

:) canım benim yaa.. kağan da bezinden çok rahatsız oluyor havalar ısınmaya başlayınca bende yavaş yavaş başlamak istiyorum.

Tecrübe önemli tabiki bazen her nekadar kendi başımıza davransak bile bazı konularda büyüklerimizin dediğine geliyoruz.

İnşallah sorunsuz atlatırız bu dönemide..

sevgiler

Betül KAVAL dedi ki...

Esincim ben seni bir türlü izleyemiyorum. yani olmuyor nasıl yapıcaz maus oraya geldiğinde etkisiz oluyor. sen benim yerime yapabilirmisin?

Batıhan&Me dedi ki...

Her çocuğun biyolojik saati farklı tabii,ama büyükleri dinlemekte yarar var.Bende 2 yaş sonrası düşünüyorum ya da bu yaz yavaştan başlayabiliriz belki diye düşünüyorum.Tuvalet eğitimi zorlu geçebiliyormuş hepimize kolaylıklar...

pelince dedi ki...

Her çocuk kendi zamanını kendi belirliyor aslında...
Bora 2 yaşında ve 2 günde alışmıştı ama Özgür 3 yaşında tuvalet eğitimini tamamladı..

Hava soğuk üşütmesin bencede,yazın denersin,belkide dediğim gibi çok kolay bir geçiş yapar...Umarım sorunsuz atlatırsınız..

Sevgiler..

Karen Hanim dedi ki...

Yapabilirse yapsin. Ne zarar olur ki!

уαѕємiη dedi ki...

bizimde ufaklıkta aynı durumlar var ama kuzular hazır biz hazır değiliz :))

Esin dedi ki...

Naile,ananem bu 1,5 yılda birçok konuda haklı çıktı hep.
Şimdiki bezlerin yıkanacak ,ütülenecek vs.işleri yok nasılsa hazır bez.HAvalarda her ne kadar kalorifer yansada yaz gibi değil.
Bu konuda ne ömeri nede kendimi çok yormak istemiyorum.Bu konu hakikaten çok hassas bir konu.Psikolojik açıdan da öyle.Yaza da şurda 4-5 ay kaldı nasılsa....

Esin dedi ki...

Dijle,evet süper muzip dayılarımız bobu öğrettti ömere.Acayip komik oluyor.
Tuvalaet eğitimi konusunda beklemeye karar verdim.Ömerin 2 yaşındayken beni ve ne demek istediğimi şimdiden çok daha iyi anlayacağına eminim.Daha kolay olur o zaman diye düşünüyorum ama işallah öyle olur :)

Esin dedi ki...

Siyap evet annemde bizi 1,5 yaşındayken alıştırmış ama mümkün olduğunca yaza getirmiş.

Esin dedi ki...

betül ,haklısın canım.
yaparım ama şifren falan lazım galiba....

Deniz evet kesinlikle .Ömer hazır gibi ama hazır olmayada bilir.Alıştırmaya çalışırken onu üzmek istemiyorum.Erken tuvalte alıştırma konusunda çok kötü tecrübeler de okudum.O duruma düşmekten korkuyorum.

Esin dedi ki...

Pelin ömer bizi bir çok konuda yönlendirdi.Biz ömeri 7 ayından beri sallaıyarak uyutmuyoruz.7 aylıkken ayağımıza aldığımızda kendini yastıktan aşağı doğru kaydırıp sallanmak istemediğini gösteriyordu.Ya meme de yada kucakta başını okşayarak uyutuyoruz.Bu konuda da yönlendiriyor gibi geliyor .Ama yAzın şartlar daha uygun olacak.

Esin dedi ki...

Karen hanım keşke kendi kendine yapsa :)

Yasemin,:))))

Elif dedi ki...

Esincim, ancak blog alemine döndüm de dostları ziyaret ediyorum. En pek blogda paylaşmadım ama NAz da Omer gibi 13 aylıkken belli etmeye başladı. Tvalet eğitimi vermiyorum ama alışkanlık kazandı,baktım haber veriyor.. Kendisi gitmiyor ama artık küçük çişte bile ara ara çisss diyor, götürüyoruz tuvalete yapıyor, zorlama yok, bir nevi oyun ve cidden bezden sonra temizlemekten daha kolay :) elbette en doğrusunu sen bilirsin...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...