12 Nisan 2009

Takı halkası nerde ömer?

Ömer 2 gün evvel annemde küçük bir demir halkayı -takı halkası-yuttu.Aslında hiç yapmaz ,oral dönemi geçtik - ben öyle sanıyormuşum-ama bu sefer halkanın çok küçük olmasından dedim farkına varmadan yuttu.
Doktorumuzu aradık eğer takı halkası açıksa , nöbetçi doktorla görüşmemizi film çektirmemizi ve duruma göre tekrar ona dönmemizi;halka kapalıysa bir problem olmayacağını doğal yollrdan çıkacağını söyledi.
Ben halkayı sadece tam ağzına attığı anda gördüğümden ,nasıl olduğuna emin olamadım.Doktora gitmeye karar verdik.Hemen haydarpaşa numune hastanesine gittik.

Aslında önce kendi hastanemize gidelim diye düşündük ama olay akşam olmuştu ve ben özel hastanelerin nöbetçi doktorlarına -ki genelde hiç birini tanımıyoruz- güvenmiyorum.Özel hastanelerin ve acilde o an bulunan doktorlarının politikaları da tamamen paraya dayanıyor,gerekli gereksiz tüm ıvır zıvırlar çekiliyor tüm tahliller yapılıyor ,çıkışta ödenen para herşeyi açıklıyor zaten,tecrübe ile sabit...
Ömerin ayağındaki yanığı ,-sanırım 1 yıl evvel olmuştu bu olay-pansuman ettirmek için acıbadem aciline tam 200 ytl ödedimiştik,yani bu sadece aptal bir pansuman.

Neyse gittik hemen bizi çocuk aciline yönlendirdiler.Orada film çekildi,halka bağırsakta ama o da ne orada bir şey daha var.Bizim oğlan oral dönemi atlamamış anlaşılan :(
Hemen bizi çocuk cerrahi haydarpaşa numune de olmadığından,zeynep kamil hastanesine yönlendirdiler.
Zeynep kamil hastanesinde tekrar film çekildi,2 ayrı cisimde bağırsakta-takı halkası kapalıymış- biri neredeyse çıkışta -uzun zaman olmuş onu yutalı anlaşılan-...
Doktor ikisinin de doğal yollardan çıkmasını bekleyeceğiz ,böyle şeyler sürekli olur ,para yutupta kakası ile çıkaran nice çocuk var dedi.Ve bugün akşam üstü için sadece kontrol için tekrar film çektirmemizi söyledi.

İki hastanede de işlerimiz son derece hızlı haloldu.Ve gördüm ki çocuğu ile ilgili bir problem yaşıyan hemen hemen her kesimden insan zeynepkamilde...

20 yorum:

Mavi Bahçe dedi ki...

Çok geçmiş olsun canım ya Allah korumuş ömeri.Öpüyorum çok ömerciği sevgiler.

pelince dedi ki...

Canım öncelikle çok büyük geçmiş olsun.Ben de korkarım bu tip şeylerden.Bir anlık kaza işte.Çok dikkatli olmak lazım.Elinin uzanabileceği her yeri denetlemek gerekiyor.
Kuzucuk en kısa zamanda çıkarır inşallah :)
Hastane konusunda haklısın,acil doktorları beni de korkutur hep.Göztepe acil de iyi diyorlar.Pis ama doktorlar çok iyiymiş.

Tekrar geçmiş olsun.

Esin dedi ki...

Sağol zeynepcim :)

Pelincim biz bir iki kerede göztepe acii ziyaret ettik,oğluşumun iki dakika poposu yer görmediğinden gerek özel gerek devlet hastanesi acil tecrübem çok...
Gerçekten de çok bakımsız ama çok profesyonel yaklaşımı olan bir hastane.
Zeynepkamile ilk defa gittik hem temiz hem de çok ilgililer.
Benim kardeşim çapada doktora yapıyor o her zaman acillerde devlet hastanelerine gitmemizi önerir çünkü oraya her tip hastalık geldiğinden çok daha fazla vaka görüyorlar bu nedenle teşhisi koymaları daha hızlı oluyor.Para kazanma kaygıları yok ....

Adsız dedi ki...

GEÇMİŞ OLSUN.. BEN ÇOK İYİ BİLİYORUM BU DERTTEN ÇOK ÇEKTİK ZAMANINDA. AMA YUTTUĞU ŞEY KESİCİ, DELİCİ, YIRTICI BİŞEY DEĞİLSE PROBLEM OLMUYOR. SENİN DE DEDİĞİN GİBİ DOĞAL YOLLARDAN ÇIKIYOR..

Maya ve Elya'nın annesi dedi ki...

çok geçmiş olsun Esincim hepinize

KEO dedi ki...

geçmiş olsun canım umarım kısa sürede çıkarr:))

Unknown dedi ki...

geçmiş olsun tatlım.bu çocukları hiç yanlız bırakmaya gelmiyor.2 saniye göz önünden kaybolsalar hemen bir pürüz çıkıyor.

Batıhan&Me dedi ki...

Öncelikle çok geçmiş olsun,benim en korktuğum şey bu işte, Batıhan çok meraklı bulduğu herşeyi ağzına atıp keşfetmeye,anneannesiyle paranoyak olduk artık.

Esin dedi ki...

Gülcan bizde bu tecrübe ile öğrenmiş olduk.Çok şükür ki bugün ki film temiz çıktı hem halka hem de diğer cisim artık ömerin primalarından birinde :)

Esin dedi ki...

Tuğba çok sağol canım...

ekim,çıkmış bile :)

eylem,sorma kaşla göz arası deyimi ilk bu yaştaki çocuklara söylenmiştir, buradan türemiştir eminim :)

Esin dedi ki...

Batıhan and me ,sorma bizde öyleydik yakın zamana kadar,sonra bize ömer oral dönemi atlatmış gibi geldi bizde biraz rahatladık ama erken davranmışız anlaşılan...

Betül KAVAL dedi ki...

canım çok geçmiş olsun.. bende çok dikkat etmeye çalışıyorum bu tarz olaylara..

sevgiler

Betül dedi ki...

geçmiş olsun Ömere e ..bende çok korkuyorum bu yutma olaylarından Efe de her bulduğunun tadına bakmak istiyor malesef:(...her bebek gibi..

уαѕємin... dedi ki...

geçmiş olsın Esincim daha dikkatli olmka gerekiyor demekki kaşla göz arasında ne yapcakları belli olmuyor

senem dedi ki...

Çok geçmiş olsun. Neyse ki ciddi bir durum olmamış. Diğer cisim neydi acaba, çok merak ettim.. :-)

Ege'ye Dair dedi ki...

Çok geçmiş olsun Esincim.Oral yöntem bence hiç geçilmiyor diye düşünüyorum bizimkisi de bazen bakıyorum hiç ummadığım şeyleri agzına götürebiliyor.Yani ne yapacakları hiç belli olmuyor.

Cocukla Cocuk dedi ki...

canim cok geçmiş olsun kolay yolla atlatmışsınız..sen yine de ömerin agzına aldıklarına dikkat et bundan sonra...

siyap dedi ki...

çok geçmiş olsun.gerçekten ne zaman ne yapacakları belli olmuyor.hiç güvenmemek gerek :)
neyseki başka müdahaleye gerek kalmamış.
Allah korusun tüm çocuklarımızı,
sevgiler...

Özden dedi ki...

ay çok çok geçmiş olsun...Allahtan daha mühim bir durum yok...sevgiler

firdevs dedi ki...

cok gecmis olsun esincim , buun minikleri Allah korusun ...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...