25 Temmuz 2011

İğneada...sezon adı altında her şey mübah mantığı





İşe her yerde devam kumsalda bile...Bir saniye esin, şu eft yi yapmam lazım :))







Son anda yapılan bir plan,rezervasyon yapılan eli yüzü düzgün apart,ananeyide yanımıza alarak çıkılan eğlenceli bir yolculuk...Buraya kadar herşey çok güzeldi ama iğneadaya varıp da rezervasyon yaptırdığımız apartın başkasına verildiğini öğrendiğimiz hayal kırıklığı ve ne yapıcaz şimdi arabadaki iki çocukla düşüncesi berbat...
Nasıl bir zihniyet böyle bir şey yapabilir bilmiyorum,telefonda konuştuğum kişi bir de utanmadan istediğiniz yere şikayet edin falan dedi.Kızdık ,telefondaki kadına söylendik ama nafile yapacak bir şey yoktu yer aramaktan başka...Sevgili ne bekliyorsun altı üstü apart dese de...Birazda olsa sözünde durma, işinde profesyonellik bekliyorum sonuçta iki çocuğumla geldiğimi biliyordu apart sahibi ...
Üç koca saat boyunca gezdik iğneada sokaklarında,tek tek sorduk pansiyonlara ,otellere.Bir
tanecik oda bulduk otelde,annem ve eşim aynı odada kalamayacakları için vazgeçtik.
Apartlara da baktık tek tek,kömürlükten bozma yerin altında bir oda ve mutfak tuvalet bulduk bir tek .Ve tabii tutmadık ama günlük fiyatını yazmasam olmaz 60 tl :) Hem de kömürlüğe,tepede bir küçük penceresi olan bir yere :)
Herkesin dilinde bir sezon lafı,sanırım temmuz demek oranın yerlileri için gelen tatilcileri kazıklamak demek.
Sonra emlakçıdan bir dubleks bulduk ve geceliğini ederinin iki misline tuttuk,bir kaç günlüğüne küçük bir servet ödedik.Bile bile ...Başka şansımızda yoktu...Orada tanıdığımız, kaldığımız sitedeki kısa süreli komşularımız inanamadılar,ödediğimiz rakama.Ama yapıcak pek de bir şey yoktu,ya geri dönücektik yada herşeye rağmen tutacak ve tadını çıkaracaktık birkaç günün...Bizde öyle yaptık...
Deniz kumsal güneş herşey çok güzeldi.Sabah 10 akşam 6 bazen 7 ye kadar denizdeydik.Yüzdük,eğlendik gezdik.Çok keyif aldık.Annem mutfağı yenilenirken tatile çıkmakta biraz tereddüt etsede ,bizimle birlikte keyifli ve bol denizli günler geçirdi.
Murat su kuşuymuş onu anladım,sudan ve denizden uzaklaştırdığımız anda kıyamet kopuyordu.
Ömer bu sefer havuz da değil de denizde yüzdü.
Eşimle ben de uzun zamandır yapamadığımız şeyi yaptık beraber
yüzdük :)
Ev arama stresini saymazsak çok keyifli bir tatildi...
...

Dönüş yolunda edineye de uğradık...Hem ciğer yiyelim dedik meş
hur kazım&ilhan ciğercisinde hem de selimiyeyi görelim,çarşı pazar gezelim diye...
İyi de yapmışız ,ciğer nefisti.Benim gibi ciğeri çok seven biri için,cennetti edirne diyebilirim
Tüm ayrıntılar fotoğraflarda ...






Anne kayumu da çek

Anane kucağında uyumak ne keyifli

5 yorum:

resimli günlük dedi ki...

Can sıkıcı başlayan tatili keyifle devam ettirebilmeniz ne güzel.Benim kocanın morali çabuk bozulur bu durumlarda.Kolay kolay da düzelmez.Fotoğraflar çok hoş bu arada :)
özlem

Esin dedi ki...

Özlem biz de de ben öyleyimdir ama herkesin tadını kaçırmak istemedim önce,deniz kenarında iki yavrumun keyfi tüm negatifliği attı üzerimden...

Unknown dedi ki...

Esincim gider gitmez büyük bir şoka uğramışsınız,yalnız olsanız neyse heryerde kalınır bir-iki günlüğüne de çocukla olunca olmuyor işte.Neyse hepbirlikte güzel bir tatil geçirmişsiniz ne güzel :)

elif-kayra dedi ki...

baştaki olumsuzluğa rağmen eminim ömer ve murat tüm olumsuzlukları unutturmuşlardır.

yalnız anneanneyi tatile götürmek fikri çok güzel,

pelince dedi ki...

Sonrada yerli turist gelmiyor diye şikayet ederler :( üzüldüm tabii ki.. iğneada resortte kamıştık daha önce ama sezon şuan kaç para bilemiyorum tabii,birde kalabalık gidince iş dahada zor oluyor.. Neyseki sonu güzel bitmiş.. 4 kişilik aile olunca artık her şey zor oluyor :)))
Biz birde seneye yandık mesela.. Çünkü ikiside 6 yaş üzeri olacak :))

Edirneyi bende istiyorum hava biraz serinlesinde bende fotoğraf çekmeye gitsem.. Ciğer sevmem ama eşim bayılır.. sizede afiyet olsun ..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...