9 Temmuz 2008

Çekirdek aile haftasonu tatilinde :)))))))))

İlk tatil denememizi yaptık ve ağzımızın payını aldık :)
Haftasonu çekirdek aile ve teyze olarak methini çok duyduğumuz kıyıköye ve uçmak dereye gittik.Yanyana yazdığıma bakmayın kıyıköy karadeniz sahilinde ,uçmakdere ise marmarada :)
Ama araba ile uzun yolculukları ve muhabbetleri eşimde bende çok severiz o yüzden bu uzun yoculuklar çok keyifliydi :)

Önce cumartesi günü atladık arabaya çerkezköye gittik oradan kızkardeşimi alıp kıyıköye geçtik maksat hem güneşlenip, denize girelim hem de ömeri denizle tanıştıralım.
Hocanıın yerinden kıyıköyün limanı ve küçük bir kumsalı :)


Neyse kumsala gittik ,hemen ömeri alıp denize yöneldik ,ama su kuşu oğlum denize yaklaştığımız anda bastı çığlığı hem de ne çığlık...Sanırım denizin dalgalı olmasından korktu.Anladık ki su kuşu olan oğluşumun denizle pek alakası yok, en azından şimdilik :(
Bu tarz durumlarda çocuğu zorlamamak ve oluruna bırakmanın gerektiği ile ilgili bir yazı okumuştum ,hiç ömeri üzmeden kumsala şemsiyemizin altına geçtik .
Hadi dedik bari kumla tanıştıralım ,ama ne mümkün ıslak kum ayağına yapıştığı anda hızla sirkeledi ,hepsini temizlemeyince de bayağı mızırdandı.
Bununla kalsa ii biz denize girince de ağladı,zaten ömerin başına güneş gecicek diye güneşlenemedik de :)
Akşam çerkezköye döndük kızkardeşimde kaldık, orada da ömer için ev yeni ve hiç görmediği bir mekan olduğundan heryeri karıştırıp durdu ,teyzesi de bir yerine bir şey olmasın diye peşinden.
Ömer ve babası ,nişantepe semalarında :)

Ertesi gün yani pazar günü de eşim bu sefer de uçmak dereye gidelim dedi,uzun bir araba yolculuğundan sonra uçmak dereye vardık,burada deniz kenarının taşlık olduğunu görünce çok sevindim,kum yok sıkıntı yok diye düşündüm ,ama bu sefer de küçük beyimiz taşlardan hoşlanmadı,yere basmadı ve kalınca koyduğumuz havlunun üstünü de beğenmedi ya arabasında yada kucağımızda oturdu.Tabii yine denize girmekte çok zorlandık her seferinde girdik çıktık..


Bütün tatil boyunca da ömer neredeyse hiç bir şey yemedi ,sadece anne sütü ve belki biraz ekmek yada simit..
Bir de ömeri uzun yolculuklarda araba tuttuğunu öğrendik,yavrum araba da sürekli kustu :(

Uçmakdere sahili....

Ama şunu söyleyebilirim ki kıyıköy çok güzel hatta eşim gördüğü en güzel kusal ve deniz olduğunu düşünyor ;denizi ,kumsalı harika ve sahili cumartesi bomboştu...


Uçmakdere ise taşlık bir sahile sahip ,denizi çok güzel ve bomboş .Tabii bu kadar tenha olmasının sebebi toprak ve bir yanı uçurum olan dolambaçlı bir yoldan yarım saat kadar gidildiğinden de olabilir,burası aynı zamanda yamaş paraşütü yapılan da bir bölge diğer adı nişantepe ,yanii deniz kenarında gölgede otururken :) en azından yamaç paraşütü yapanları seyrettik.

Uçmakdereye olmasa da kıyıköye ilk fırsatta tekrar gitmeyi düşünüyoruz ama bu sefer denizi pek sevmeyen annemle beraber :)))

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...